2015. november 6., péntek

A nap bloggere

Nos, megint egy pici újdonság amit Suz'n Főni tervelt ki. Az MBBK csoportban tette közzé, hogy mit szólnánk ahhoz, ha minden nap lenne egy blogger, akitől lehet kérdezni, és ez a blogger majd egy bejegyzésben válaszol az összes kérdésre. Eddig már rengeteg jelentkezőt regisztráltunk és hát én voltam a leggyorsabb jelentkező, így enyém az első nap. Nagyon sok kérdés érkezett és mindegyik nagyon jó. Volt amelyik többször volt, de azokra csak egyszer válaszolok. Gondolkodtam rajta egy egészen rövid ideig hogy videó formájában válaszolok a feltett kérdésekre, de annyira utálom a hangom visszahallani, hogy egyelőre még nem vagyok felkészülve arra, hogy ezt így nyersen megosszam veletek.

Na de szerintem csapjunk is bele a lecsóba :D








1) Melyik az a 3 film, ami a legnagyobb hatással volt rád életedben és miért?

Húha. Az első az mindenképp a Szerelmünk lapjai. Amúgy is oda vagyok a nyálas-csöpögős romantikus filmekért, de ez az amit bármikor meg tudok nézni és amin mindig tudok sírni. Szerintem csodás, hogy a szerelem végül győzött, és, hogy annyi év elteltével is képesek voltak ugyanazzal a hévvel és szenvedéllyel szeretni egymást. Szóval ez TOP film nekem. Második helyen A nővérem húga című film szerepel. Csodás film a szeretetről, családról, anyáról, testvériségről. Ez egy szomorú befejezésű film, de imádom. Konkrétan végigbőgtem a filmet. Mindig gyenge pontom voltak a gyerekek, és talán a gyermek hematológián töltött rövid idő is segített abban, hogy mély hatást gyakoroljon rám ez a film. Harmadikat nehéz választanom, de mivel szerelmi történet már volt, így akkor A tetovált lány trilógiát mondanám. Láttam az amerikai és a svéd verziót is, mindkettőt szeretem, és a könyveket is olvastam. Ez volt talán az első krimi ami igazán érdekelt, és ami valóságos függővé tett olvasás szempontjából.

2) Van-e példakép bloggered? 

Van. Több is. Sajnos talán nem olvasok annyi blogot amennyit kellene, de mentségem legyen, hogy akiket olvasok, azokat viszont rendszeresen. Példaképeim közé tartozik: Nati (A cup of my life), Suz'n (Suz'n Világa), Réka (Habfürdő), Alexandra (Boroskóla), Szilvi (Pillecukor)
Mindannyian zseniális dolgot csinálnak és példaértékűnek tartom a kitartásukat és imádom minden írásukat olvasni.

3) Mesélj 1 pozitív élményt, ami a blogoddal kapcsolatos.

Talán nem számít igazán élménynek, de számomra csodás dolog, hogy ennyi mindenkit megismerhettem, még ha csak virtuálisan is, és köszönöm mindenkinek, aki szeret, hogy ennyire szerettek :)

4) Milyen számodra a tökéletes Karácsony (Szenteste)?

Nos, alapvetően nem vagyok oda a Karácsonyért. Ez már valami beidegződés nálam, mert amikor kicsi voltam meghalt az édesanyám. És bár a családom próbálta pótolni a pótolhatatlant (főleg a Nagymamám, neki millió köszönet a sok éves munkájáért) mégis lehetetlen küldetés ez. Egy ideje minden évben azt kívánom, hogy vigye el akár az összes ajándékot a Jézuska amit nekem szánt, csak az Anyukámat adja nekem arra az egy napra. Igen, 25 éves létemre se kérek mást Karácsonyra, csak őt. Mivel sosem kaptam meg ezt az ajándékot, és minden egyes évben tudom, hogy nem is kapom meg, így engem nem varázsol el a Karácsony. Nekem villoghat a fenyőfa, meg mosolyoghatunk egymásra az asztal körül. Az én szívem tele van fájdalommal. Szóval egyelőre nekem az lenne egy tökéletes Karácsony, ha az Édesanyám velem lehetne akár csak arra az egy napra.

5) Mi az, amit a legrosszabb helyzetekben elő tudsz venni (gondolat, cél, ember ...) és újra erőt ad a folytatáshoz?

Talán furán hangzik, de a sétálás. Ha valami fáj, ha valami nagy baj történt, ha ideges vagyok, vagy tele a hócipőm mindennel, akkor én sétálok. Nekem olyankor mennem kell és kiszellőztetni a fejemet. Leginkább este szeretek sétálni, mert olyankor elcsendesednek már utcák, van időm magamba nézni és megfogalmazni érzéseket, gondolatokat, esetleg célokat. Ezen kívül még szeretem kiírni magamból a bajokat, és van nekem egy nagyon jó barátnőm, akihez bármikor fordulhatok, neki mindig van pár jó szava, vagy építő kritikája.

6) Fogalmazd meg, mitől lesz szerinted egy blog igazán jó?

Szerintem a legfontosabb dolog, hogy a blogger aki az adott blogot írja, az szívvel-lélekkel csinálja azt amit, és töltse meg ezáltal élettel a blogot. Ez ugyanis meg fog látszódni a bejegyzéseken, hiszen érződni fog, hogy az illető szereti ezt csinálni, és tisztában van azokkal a dolgokkal amiket leír. Ha ez meg van, akkor az idő folyamán úgyis alakul majd a stílusa, a bejegyzései. Ha a kinézetet is figyelni kell, akkor én mindenképp a letisztult, egyszerű kinézetű blogokat szeretem. Tehát ne legyen millió szín meg vibrálás, meg méhecske az egér kurzor helyett (ezzel a sírba lehet kergetni). Továbbá ami még nekem nagyon fontos és igen zavaró tud lenni, ha a blog írójának nem erőssége a helyesírás. És itt nem arra gondolok, hogy véletlen elüt egy betűt, mert nekem is volt rá példa, hogy lemaradt a szó végéről, vagy felcserélődött és csak 5 újraolvasás után tűnt fel nekem. Hanem amikor a MUSZÁLY meg a MALYD és egyéb finomságok előtűnnek, akkor már kezd kicsit rángatózni a szemem. Én se vagyok két lábon járó helyesírási szabályzat, meg emberek vagyunk, lehet hibázni de az egyszerűbb, alapvető szavakat tessék szíves lenni helyesen írni, főleg ha már nyilvánosan mutogatjuk a világhálón.

7) Mi a véleményed a közösségi oldalakról?

Én mint olyan, két ilyen oldalt használok, az pedig a Facebook meg Instagram (de ez nem is annyira közösségi oldal). Nem vagyok Twitteren, meg Tumblr felhasználó sem, többről meg szerintem nem is tudok :D A Facebook az egy jó dolog lenne, ha mindenki tudná használni. Én igyekszem legtöbbször arra használni hogy tartsam a kapcsolatot az ismerőseimmel, lássam, hogy mi történik velük és magamról is adjak némi életjelet. Továbbá ugyebár a blognak is van Facebook oldala, ami ITT megtalálható, ha bárki szeretne követni :) Szóval, ha nem használná sok ember hülyeségekre a közösségi oldalt, akkor egy jól működő dolog lenne, de sajnos mindig van aki beleköp a levesbe így vagy úgy.

8) Ha ezentúl csak három blogot olvashatnál, melyik három lenne az?

Neeee! Az maga a kín lenne, de még így elképzelve is fáj. Most komolyan? Én nem, nem bírok csak hármat választani. De mivel ez volt a kérdésed, így fogcsikorgatva leírok három blogot, de beleszakad a szívem, hogy választanom kellett. A cup of my life, Boroskóla, Habfürdő

9) Mi az a 3 szó, amivel jellemeznéd magad?

Erő, kitartás, rózsaszín :)

10) Voltak már trollok a blogodon? Hogyan kezelted őket?

Hála égnek még nem jelentkeztek nálam ilyen egyedek, de még előfordulhat, hogy éri egy kisebb troll támadás a blogomat. Hogy mit fogok netán tenni, ha ez megtörténik? Fogalmam sincs, nincs ilyen előre gyártott stratégiám, mivel azt sem tudhatom előre milyen stílusú lenne ez a trollkodás.

11) Ha megtehetnéd, hogy akárhová elmehess a világon, hová mennél?

Nagyon sok helyre szívesen eljutnék, de ha most ebben a pillanatban választanom kell, akkor Mexikót mondom.

12) Mi a fő célod a blogoddal? 

Első sorban egy afféle napló magamnak, ahol megmaradnak azok a gondolatok és érzések amik éppen abban a pillanatban bennem voltak. Egyszer majd ha már eltelik sok év és visszaolvasom akkor biztosan látni fogok valamilyen változást az életemben. De sokszor megkaptam már olvasóktól, hogy erőt adok, és motiválok másokat.

13) Miért kezdtél el blogolni?

Volt az életemnek egy nagyon nehéz időszaka, és úgy éreztem muszáj valahogy kiadnom magamból, levezetnem az egészet. Így hát billentyűzetért nyúltam és egy online felületen szabadultam meg mindattól ami nyomta a lelkemet. Ez a blog már később született, amikor már lezártam azt a szakaszt és ezáltal új blogot is indítottam, de ez is ugyanúgy rólam, az életemről szól.

14) Mi a véleményed a névtelen kommentekről?

Nem zavarnak. Nem köteles senki sem vállalni a nevét vagy az arcát az interneten. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy miként nyilvánítja ki a véleményét.

15) Smiley használat a bejegyzésekben - igen vagy nem?

Szoktam használni ilyen :) egyszerű fajtát. Ha nem ezzel van tele a bejegyzés akkor szerintem abszolút nem zavaró, sőt talán hangsúlyozhat is néha egy-egy mondatot.

16) Miben fejlődtél a legtöbbet mióta elkezdtél blogolni?

Őszintén megmondom, fogalmam sincs. Talán próbálok egyszerűbben, letisztultabban fogalmazni és akár hosszú időt eltölteni azzal, hogy tökéletesítsek egy-egy bejegyzést.

17) Hogy állsz a divattal?

Nem mondanám, hogy élek-halok érte, de nem is tartom magam egy leragadt személyiségnek ezen a téren. Én inkább a kényelem híve vagyok, és, hogy éppen egy adott évben mi a divat, azt annyira nem követem. Nem váltogatom a ruhatáram minden egyes új kollekció alkalmával, de vannak akár több éve nyúzott nadrágjaim, felsőim, bármilyen ruhadarabom. Amíg az igényesen néz ki, addig bátran viselem őket.

18) Kíváncsi lennék, ha megosztod velünk, 3 jó és 3 rossz tulajdonságodra. Illetve a véleményed arról, hogy mennyire szabad kitárulkozni egy blogon.

3 jó tulajdonságom: szeretetteljes, kitartó, ragaszkodó
3 rossz tulajdonságom: makacs, akaratos, türelmetlen

Mivel a blogom személyes, így eléggé kitárulkozom és kiterítem a lapjaimat. Néha viszont mégis visszahúzódom, és befordulok. Viszont ebben az esetben nincs is kedvem írni és olyankor parkoló pályán pihen a blog. Nyilván vannak határok, amit jó azért betartani, de ha valaki felvállal egy személyes blogot, annak bizony valamilyen szinten ki kell tárulkoznia a közönségnek.

19) Mik a terveid a blogoddal?

Mindenképpen maradok a személyes vonalon, és természetesen folytatom a blogolást. Szeretnék többször írni, de nem mindig megy ez varázsszóra. A jövőben pedig ha összejönnek a terveim, akkor biztosan lesz sok izgalmas dolog, amiről majd tudok pötyögni :)

20) Mik a terveid 2016-ra?

Hízás, egészségesebb életmód kialakítása, és amiről már inkább nem beszélek, mert eddig mindig meghiúsult. De szerintem a kérdező úgyis tudja hogy miről van szó. Viszont ha majd sikerül véghez vinnem, akkor majd beszámolok róla, addig meg fedje homály a nagy BUMM-ot :D

21) Mire vagy a legbüszkébb?

Mivel a következő kérdésben arról lesz szó, hogy a bloggal kapcsolatban mire vagyok a legbüszkébb így itt inkább a privát büszkeségeimről írok. Remélem a kérdésed is erre akart rátérni :D Büszke vagyok arra, hogy több mint egy évvel ezelőtt ugyan, de 5-ös szakmai bizonyítványt szereztem. Továbbá büszke vagyok arra, hogy minden pofára esés után fel tudtam állni és csak még jobb lenni általa. És büszke vagyok a két Keresztgyerekemre, mert ők a legcsodálatosabbak a világon!

22) Mire vagy a legbüszkébb a blogoddal kapcsolatban? A bemutatkozásodban írsz a hullámvölgyekről, amik időközönként Téged is megtalálnak. A blogírás segít abban, hogy ezeket feldolgozd és túllendülj rajtuk? Hogyan?

A legbüszkébb a bloggal kapcsolatban arra vagyok, hogy többen is olvasnak, és eddig mindig csak pozitív visszajelzéseket, valamint rengeteg támogatást kaptam. Szóval az olvasóimra vagyok a legbüszkébb :)
A blogírás mindenképp segít abban hogy továbblépjek a nehézségeken, hiszen kiírhatom magamból, ami egyfajta terápiaként szolgál. Valamint ha idővel majd visszaolvasom a bejegyzéseket, akkor biztosan fel fogok fedezni változásokat, fejlődéseket a személyiségemben.

23) Miért kezdtél el blogot vezetni? Mit tanácsolnál azoknak akik most kezdik csak?

Nos, hogy miért kezdtem, arról már fentebb írtam. Egy nehéz időszakon mentem át, és ki akartam írni magamból.
Azoknak akik most kezdik azt tudom csak tanácsolni, hogy csak akkor csinálják, ha igazán szívvel-lélekkel tudják majd írni a blogjukat. Legyen bármilyen témájú, azt csak akkor érdemes létrehozni, ha igazán szereted. Továbbá kitartást is kívánok, hiszen sok idő kellhet ahhoz, hogy többen megismerjék a blogodat és reagáljanak majd arra amit csinálsz. Viszont azt sose felejtsd el, hogy elsősorban magadért csináld ezt az egészet, ne azért, hogy sok olvasód legyen, vagy felfigyeljen rád akár a média. Ez alázatos munka, és ha úgy kell lennie, akkor idővel majd megérik a gyümölcse.

24) Szerinted mit adott neked a blogolás? Észrevettél magadon valamilyen változást-személyiségben, szokásokban, lelkileg- mióta belekezdtél?

Mindenképpen más lettem. Igaz, hogy egy brutális érzelmi hullámvasúton ültem és ülök jelenleg is, de hiszem, hogy a változások kellenek ahhoz, hogy a végén majd teljessé váljak. Szóval tuti, hogy sok mindent másképp látok már, de hála égnek fentebb kerültem, nem pedig lentebb.

25) Mit tudsz az olvasóidról? Melyik korosztályhoz tartoznak, mik az érdeklődési köreik?

Vannak feliratkozói a blognak, vannak akik a Facebookon követnek, esetleg az MBBK csoporton belül találkoztak velem. Az, hogy ki olvas rendszeresen, arról nincs egészen tiszta képem, mivel nem érkezik minden bejegyzésemhez komment, vagy bármilyen visszaigazolás. De ez igazából engem nem zavar, meg nem is vagyok rágörcsölve arra, hogy tipp-topp számon tartsam a közönségem. Ha tippelnem kell a korukat illetően akkor én ezt a saját korosztályomat lőném be, tehát mondjuk 20-30 közöttiek. Aki pedig olvassa most ezt, és szeretne velem szorosabb blogger-olvasó kapcsolatot kialakítani, az nyugodtan tegye meg. Elérhet itt, vagy a Facebookon. Nem ölök embereket, szóval nosza fel, ha szeretne bárki jobban megismerni.

26) Az egyik cikkben írsz arról, hogy mennyit segített az olvasás a talpra állásban és a fejlődésben. Ma is szánsz ennyi időt a könyvek bújására? Ha igen, hogyan oldod meg?

Tényleg rengeteget segített nekem az olvasás, és az hogy megszerettem a könyveket. Faltam őket, akár éjszakába, hajnalokig nyúlóan képes voltam olvasni. Imádtam azt az érzést és bizonyára most is imádnám. De valamiért kicsit kikerült most a képből az olvasás. Ha olvasok, akkor az angol tanulnivaló, vagy egy blog, netán egy üzenet a Facebookon :D Ha majd újra úgy érzem, hogy olvasnom kell, akkor majd fogok, de nem erőltetem.



A Facebookon ezek a kérdések érkeztek, de természetesen bármikor és bármilyen kérdésre szívesen válaszolok. Köszönöm a kérdéseiteket, és remélem mindenkinek kielégítő választ tudtam adni. Ha nem, akkor tessék reklamálni :D

6 megjegyzés:

  1. A kérdező érti, mire gondoltál! :D Várom már a BUMMOT is, meg mindent!sok sikert és köszönöm, hogy megemlítettél kétszer is!!! :)))) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A válaszoló is várja a nagy BUMM-ot :D És ez csak természetes, hogy ott vagy kétszer ;) <3

      Törlés
  2. A Karácsonyos részt megkönnyeztem! Szerintem Édesanyád odafentről nagyon-nagyon büszke rád és a szeretete egész életedben elkísér. :)
    Örülök, hogy vállaltad a megjelenést, nagyon jó volt kicsit jobban megismerni. Big hug for you! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is remélem, hogy büszke rám, és tudom hogy figyeli minden léptemet. Talán én azért vagyok ennyire erős mert ő szegénykém túl gyenge volt.
      Örülök hogy egy kicsit jobban megismerhettetek a bejegyzés által :)

      Thank you so much :)

      Törlés
  3. Ahá, most már értem, hogyan is megy ez a 'Nap bloggere' dolog :D Nagyon jó volt olvasni a válaszaidat, furcsa mód sokkal érettebben gondolkozol, mint én, persze ehhez sok rosszat kellett megélned, amit nagyon sajnálok :( Gratulálok a blogodhoz Andreina és bár nem sokszor kommentelek, de azért mindig elolvasom az új bejegyzéseidet ;) És köszönöm a megemlítést, nagyon jól esett :) ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira nem rossz azért a helyzet, és ne sajnáld, hogy voltak rossz és nehéz dolgok amiket át kellett élnem. Ez mind kellett ahhoz, hogy ma az lehessek, aki vagyok, és még mindig van mit fejlődnöm. :) Köszönöm a kommentedet, és nem is kell mindig írni mindenhez, főleg mivel a személyes témaköröm miatt néha nehéz is lenne :)

      :) ♥

      Törlés