2014. szeptember 27., szombat

Őszi falevél

Minden évben eltervezem, hogy na majd idén szeretni fogom az őszt. Mert mégis van valami varázsa, előkerülnek a forró teák, az óriás bögrék, a takaróba bugyolált filmnézés, az őszi falevelek. Jönnek az ősz színei, a barna, a sárga, a narancs, a piros. A puha sálak is előkerülnek a fiók mélyéről, na meg a kötött pulcsik és a puha zoknik.


Korán fog sötétedni, ami azt jelenti, hogy 6 órakor elmehetek sétálni a sötétben (mert az úgy jó), és közben nem fogok aggódni, hogy melyik sarkon vagy melyik bokorból tűnik elő egy furcsa alak, aki rám pályázik. Hiszen tudni fogom, hogy még csak 6 óra és megannyi ember lézeng még az utcákon. Nem úgy mint este 10 óra magasságában.

Szóval én így képzelem el az őszt, de minden évben van valami ami szétrombolja ezt a csodás képzetet. Már pedig az, ahogy ez a valóságban kinéz. Talán túl nagy a fantáziám, vagy szimplán csak nem olyan helyen élek, ahol ez működne is. Ugyanis mindezt én színes falevelekkel borított utakkal, kellemes illatokkal, és valami mágikus varázzsal fűszerezve képzelem el. Mint például ezeken a képeken:

pinterest

Igen...ilyen kivitelezésben valóban szeretném az őszt. De mikor csak a szürke aszfalt és a kőépületek fogadnak, valamint az a kiábrándító hideg, akkor rögtön kipukkan a színes kis buborékom, és rádöbbenek, hogy idén sem sikerült megszeretnem az őszt. Pedig én tényleg mindig annyira szeretném ezt elérni. Úgy szeretnék én is olyan úton andalogni, mint a fenti képen ahol a szerelmes pár csókolózik. Ha valaki tud ilyen helyet, az mindenképp sikítson. Mert veszem a pulcsim, a sálam és a termoszban a teát meg a bögrét, és indulok. A hideg sem érdekel, csak láthassak már ilyen csodát. 
Vágyom erre. Sok őszi falevélre, amely olyan színeket ölt amelyeket elképzeltem. Ha valóra válhat az álmom én örökké szeretni fogom az őszt.

Szentimentális gondolataimtól  felbuzdulva pedig kerestem pár álom képet az őszről. :)

pinterest


pinterest


pinterest




pinterest


pinterest
 
 
 


2 megjegyzés:

  1. Én egyre jobban kezdem megszeretni az őszt, pedig anno állandóan bedepiztem. Talán a legjobb idő arra, hogy ismét felkeressük a barátokat, akiket lehet, hogy egész nyáron alig láttunk. Ahogy a természet, mi is lecsendesedünk, és tényleg jöhetnek a forró kávék, teák, beülni valahova, dumálni, elmélkedni. Nincs is ennél jobb :)

    VálaszTörlés
  2. Valóban, érezhetően lelassul minden és mindenki. Nekem idén lesz az első olyan évem, amikor ősszel itthon leszek, és nem az iskolapadot koptatom. Talán most még jobban belopja magát a szívembe. :) Meg amit már a bejegyzésben is említettem: az esti séták. De szeretem. :)

    VálaszTörlés