2015. április 9., csütörtök

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Kedvenc regény

Ismét VKP idő! :) A blogon mostanság megcsappantak a bejegyzések, de erről majd egy másik posztban írnék. Ez a bejegyzés ugyanis a kedvenc regényemről kell, hogy szóljon. Nos, kissé bajban vagyok, mivel imádok olvasni, és nagyon nehéz döntenem a sok jó könyv közül ami megfordult már a kezemben. Ezért hát nem is tudok csak egyet választani, de szerintem ez nem olyan nagy gond. :)


Az első nagy kedvencem:

J.A. Redmerski: A soha határa





Ezt a könyvet először letöltöttem, úgy olvastam el. Aztán annyira a hatása alá kerültem, hogy meg is kaptam Tőle könyv formájában. Hogy miért is választottam ezt a könyvet? Annak több oka is van. Egy az, hogy a sztori magával ragadó. 

"Camryn Bennett még csak húszéves, de azt hiszi, pontosan tudja, milyen lesz majd az élete. Ám egy vad éjszaka után az észak-karolinai Raleigh legmenőbb belvárosi klubjában ismerősei és önmaga elképedésére úgy dönt, otthagyja megszokott életét, és elindul a vakvilágba. Egy szál táskával és a mobiltelefonjával felszáll egy távolsági buszra, hogy megtalálja önmagát - és helyette rálel Andrew Parrish-re.
A szexi és izgató Andrew úgy éli az életét, mintha nem lenne holnap. Olyan dolgokra veszi rá Camrynt, amilyenekre a lány sosem hitte magát képesnek, és megmutatja neki, hogyan adja meg magát a legmélyebb, legtiltottabb vágyainak. Hamarosan ő lesz Camryn merész új életének központja - olyan szerelmet, vágyat és érzelmeket kelt, amilyeneket a lány korábban elképzelni sem tudott. De Andrew nem árul el mindent Camrynnak. Ez a titok vajon örökre összehozza őket vagy mindkettőjüket elpusztítja?"

Nos, egy igazi utazós könyv, aminek az elolvasása után az ember legszívesebben bedobálna mindent egy táskába és felpattanna az első buszra, ahogy azt Camryn is tette. A moly.hu-n 1145 értékelés érkezett, és bizony 92%-osra van értékelve. Azt hiszem ez sokat elárul. A főhősöket nagyon jól megírta a szerző és a sztori is csillagos 5-ös. A történet két szemszögből íródik, Camryn és Andrew gondolatait is bemutatja. Már a vége felé jártam a könyvnek, de még mindig nem tudtam mi lesz a vége. Izgalomban tartott egész végig, viszont a vége szerintem kicsit el lett kapkodva, de azért mindenképp a favorit nálam ez a könyv. A remek történet mellett pedig azért is ez a kedvenc könyvem, mert aznap éjjel fejeztem be, amikor drága Nagypapám elhunyt. Én ezt csak másnap reggel tudtam meg, de ez a könyv már örökké rá fog emlékeztetni. Akárhányszor a kezembe veszem, vagy csak rápillantok a polcon, mindig könnybe lábad a szemem, mégis jó érzés, hogy egy könyv is már hozzá köt engem. Mert Papa szeretett olvasni, igazi tudományos ember volt, a legjobb akit valaha ismertem. A könyvben szerepel egy búcsúlevél is, amit Andrew írt Camrynnek. Természetesen végig bőgtem amíg olvastam, és másnap tudatosult csak bennem, hogy talán Papa így búcsúzott el. Bár a levél szerelmes, mégis át tudom vetíteni az életem akkori eseményére. 

Ha szeretnél egy megindító, kalandos és szép történetet, akkor ezt ajánlom neked. Van a könyvnek folytatása is, de az nem ütött akkorát mint ez. 

Köszönöm Papa, hogy ismerhettelek. Örökké szeretni foglak!!! 



A második kedvencem:

Stieg Larsson: Millenium trilógia 
(A tetovált lány, A lány aki a tűzzel játszik, A kártyavár összedől)





Ez a könyvsorozat egy svéd krimi sorozat. Fantasztikus alkotás mindhárom könyv, egyszerűen függést okoz. Nem lehet letenni. Az embernek se éjszakája, se nappala, enni se akar, nehogy lemaradjon valamiről. Bár az első könyvben a családi szálak kissé bonyolultak, de van egy családfa benne, ami kéznél van, ha elveszítené az ember lánya a fonalat, hogy most akkor ki kivel is van. 

A tetovált lány: "Negyven éve történt. Az agg milliárdos elveszítette unokahúgát, akit gyermekeként szeretett. S azóta is, évről évre, valaki – mintha az őrületbe akarná kergetni – minden születésnapján emlékezteti az idős urat arra a tragikus napra… Az évek óta tartó nyomozás új lendületet kap, amikor a férfi felfogad egy vesztes sajtóper után állás nélkül maradt, rámenősnek tűnő újságírót, hogy kísérelje meg az igazság kiderítését. Hisz sokan élnek még a rokonságból, akik akkor ott voltak. A gyilkosnak köztük kell lennie… Ugyanakkor egy jó hírű magánnyomozó iroda munkatársnője rááll az újságíróra, s szinte mindent kiderít róla, ahogyan mások sem bízhatnak abban, hogy titkuk rejtve marad a kivételes tehetségű, tetovált lány előtt."


A lány aki a tűzzel játszik: "Tényfeltáró riport megjelentetésére készül a kérlelhetetlen szókimondásáról ismert folyóirat, a Millennium. Hogyan kerülnek Svédországba a prostitúcióra kényszerített fiatal külföldi lányok? Kik a futtatók? És mindenekelőtt: kik veszik igénybe – köztük befolyásos emberek – a rabszolgasorban tartott nők szolgáltatásait? Érthető, ha egyesek mindent megtennének, hogy a nevük kimaradjon a cikkből. A tetovált lány című regényből már megismert Lisbeth Salander is tudomást szerez a Millennium tervéről, mégpedig korábbi barátja és bajtársa, az újságíró Mikael Blomkvist számítógépéről. Így keveredik bele ez a furcsa, öntörvényű lány egy az egész országot izgalomban tartó gyilkossági ügybe. Hajtóvadászat indul ellene, de ha valakit, őt nem könnyű elkapni, pedig nem csak a rendőrség keresi…"


A kártyavár összedől: "A zseniális és öntörvényű Lisbeth Salander életveszélyesen megsebesül. Még kórházban ápolják, amikor egy szűk, semmitől vissza nem riadó kör már szervezkedni kezd. A tét óriási a számukra: a svéd titkosszolgálat munkatársaiként bizonyíthatóan súlyos törvénytelenségeket követtek el. Mindenre képesek, hogy Salandert egyszer és mindenkorra eltüntessék, és ártalmatlanná tegyék szövetségesét, a sztárújságíró Mikael Blomkvistot is, aki jól dokumentált tényfeltáró riportban akarja leleplezni üzelmeiket. Rendőrök, titkos ügynökök, újságírók, közhivatalnokok válnak szövetségessé vagy halálos ellenséggé a küzdelemben, amely az egész politikai elitet óriási botránnyal fenyegeti.
Azzal a gyermeki izgalommal és örömmel olvastam a Millennium trilógiát, mint valaha Dumas vagy Dickens műveit. Titkon azzal a reménnyel tölt el, hogy talán nincs minden veszve a mi tökéletlen világunkban. Lisbeth Salander, légy üdvözölve a halhatatlan regényhősök között!"


A moly.hu-n az első könyv 974 értékelés alapján 91%-osra, a második könyv 662 értékelés alapján 91%-osra és a harmadik könyv 567 értékelés alapján 90%-osra lett értékelve. Azt hiszem ezek a számok is magukért beszélnek. Igazából sokat nem akarok és nem is tudok mondani a könyvről. Zseniális és pont. Ha szeretnél egy jó krimisorozatot olvasni, én ezt ajánlom mindenképp. 


A harmadik kedvencem:

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk




Ehhez a klasszikushoz meg azt hiszem végképp nem tudok mit hozzáfűzni. Szerintem mindenki olvasta és kevés ember lehet a világon aki nem szereti ezt a történetet. Szerethető, és bizony tanulságos.


A negyedik kedvenc:

Hozleiter Fanny Mosolyka: Te döntesz




Fanny igaz története ez a könyv. Egy lány, aki nap mint nap rengeteg megpróbáltatással néz szembe, ám mindennek ellenére mosolyog. Azt hiszem, hogy ezt mindenkinek el kéne olvasnia, mert bizony olyat ad, amit egy életen át hordozni fogsz. Én imádtam. Köszönöm Fanny, hogy megosztottad velünk a történetedet. Példakép vagy számomra!

"Mivel töltenék ki egy napot, ha nem lennék kerekesszékben? Sosem feküdnék le, nehogy véget érjen az a csodanap! Fogócskáznék, dögös magas sarkúkban sétálgatnék, fára másznék és rengeteget táncolnék. Az összes számomra fontos ember nyakába beleugranék. Sétálgatnék a Duna-parton és a Városligetben, angyalkát rajzolnék a hóba vagy az avarba. És egyvalamit biztosan kipróbálnék nemcsak állva, de fejen állva is…
Sokáig kerestem a miértekre a választ. Vajon miért lettem beteg? Miért küzdjek tovább? Mára azonban már tudom. Azért, hogy megmutassam a világnak: nincs lehetetlen!

Fanny izomsorvadással született. Az orvosok 18 évet jósoltak neki, ám ő ma már 25 éves, dolgozik és valóra váltja az álmait. Mindig mosolyog, pedig folyamatosan harcot vív a betegségével, az élettel, a hétköznapi nehézségekkel. Kerekesszékét oly könnyedén viseli, mint mások a magas sarkú cipőjüket. Bár egyedül nem tud megfordulni az ágyban, vagy egy kupakot lecsavarni az ásványvizes üveg tetejéről, de imád élni, és célja, hogy egyszer egy asztal tetején táncoljon szilveszter éjszakáján.
Fanny hozott egy döntést: nem hajlandó elkeseredni, és pozitív hozzáállása már többször átsegítette a leglehetetlenebb helyzeteken. Megható önéletrajza mindenkinek megtanítja: az életben minden csakis rajtunk múlik!"


Nos, ez a négy könyv nálam mindenképp viszi a pálmát, de sok könyv van amit még nagyon szeretek. Igazából mindegyik könyv ad valamit. Ha valaki nem akar mellényúlni nálam ajándék ügyben, akkor puhatolózzon melyik könyv az, amit szívesen elolvasnék, és bizony akkor garantált a siker. Könyv mindig jöhet. Bármikor, bármilyen körülmények között. :)




Ha kíváncsi vagy a többiek kedvenceire, itt megtalálod őket:



2 megjegyzés: