2014. december 24., szerda

Karácsony

Eljött hát a maga napsütéses formájában a Szeretet Ünnepe! :) Bevallom kicsit reménykedtem benne, hogy szállingózni fog a hó mikor kinyitom a szemem. Sajnos ez nem jött össze. Pedig szeretem a hóesést Karácsonykor. Ebben a három napban jó lenne ha esne. Sosem felejtem el, hogy régen mikor még kislány voltam és Szenteste ültünk a karácsonyfa előtt, akkor azt kívántam bárcsak olyan nagy pelyhekben esne a hó. Egy kis idő múlva kinéztem az ablakon, és bizony pont úgy ahogy elképzeltem...esett a hó. A kívánságom beteljesült, és akkor éreztem talán először és utoljára azt, hogy a karácsonyi csoda létezik.


Ma szerettem volna kicsit boldog lenni, kicsit örülni. De hiába igyekszem vidámabbnál vidámabb karácsonyi zenéket hallgatni, nem megy. A szívem összeszorul, a torkomban ott az a fojtogató érzés, és már folynak is a könnycseppek a szememből. Nem bírom. Nekem ez nem megy. Hogyan lehetnék boldog a Szeretet Ünnepén? Nincs velem az az ember akire talán a legnagyobb szükségem lenne és lett volna egész életemben. Sosem teljesült az én legnagyobb kívánságom, mert ő sosem ült ott a karácsonyfa mellett. Pedig minden évben megígértem, hogy jó leszek, csak Anya legyen ott. Anyát akarom minden évben ajándéknak, semmi más nem kell nekem. De ahelyett, hogy megölelhetném, és így kívánhatnék neki Boldog Karácsonyt, minden évben csak ez jut nekem: 


„Itt állok a temetőben a néma csendben,
Az élet rohanása messzire lebben.
Reggel van. És mint régen csak ketten vagyunk.
Ilyen a mi meghitt, boldog Karácsonyunk.
Meggyújtom a mécsesem, elmondom az imám.
Kellemes Karácsonyt neked Édesanyám!”



Tudom, hogy a lelke velem van, de ez nekem nem elég. Én ezzel nem bírom magam megnyugtatni, mert tudod én nem emlékszem rá. Én fényképről tudom hogy nézett ki, a hangjára sem emlékszem. 21 hónapos voltam mikor elment, és legalább egyszer lenne olyan közös napunk, óránk, percünk amire emlékezhetnék. Nincs, és soha nem is lesz. De én azért minden évben megpróbálom, és Őt kérem a Jézuskától. Ahogy az előbb leírtam tudom, hogy sosem fog sikerülni, de akkor sem adhatom fel. Kiskoromban is elkezdett esni a hó amikor kívántam, tehát a csoda talán létezik. Kérlek Jézuska, könyörgöm neked, váltsd valóra ezt a kívánságomat is, és akkor örökké hinni fogok a karácsonyi csodában, és akkor talán szeretni is fogom a Szeretet Ünnepét.

Ma pedig megpróbálok legalább boldognak tűnni, hiszen a két kis kincsem velem lesz, a Keresztfiam és a Keresztlányom, akik miatt megéri csinálnom ezt a három napot. Ők a legszebbek nekem a karácsonyfa alatt, és ők tudnak a legőszintébben szeretni ezen a napon. 

Én pedig minden Kedves Olvasómnak Szeretetben, Békességben teli Boldog Karácsonyt Kívánok! :)



Andreina :)








Kép forrása: karácsonyfa

4 megjegyzés:

  1. Áldott Békés boldog Karácsonyt kívánok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Viszont kívánom én is Neked :)

      Törlés
  2. Elsírtam magam, ahogy olvastam :( mérhetetlenül sajnálom :'(
    kívánok neked annyira boldog karácsonyt, amennyire csak lehet!
    és teljes szívemből kívánom, hogy történjen karácsonyi csoda és váljon valóra a kívánságod! én is kívánom neked ezt a saját kívánságommal!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm :) Egyszer talán valóra válik! :) Boldog Karácsonyt Kívánok Neked! :)

      Törlés