2015. január 15., csütörtök

Miért olyan nehéz az az 1+1? - avagy a férfi lélek útvesztő(je)

A történet nem érint engem személyesen, szóval nem kell örülni kedves kárörvendők, az én életem ezen a téren teljesen rendben van. Viszont mivel ember vagyok és élek, így részese vagyok a társadalomnak, amit szemügyre is tudok venni. Ebből következik, hogy vannak dolgok, amik fennakadnak a szitámon, és arról addig agyalok, mígnem végül billentyűzetet ragadok, és megírom a véleményem. Ez most is így történt, ezért olvasod ezt a bejegyzést. Na de csapjunk is a lecsóba.

A férfiak szeretik mondogatni, hogy a nők bonyolultak. Nos, lehet. Biztosan van ennek igazságalapja. Na de kedves férfiak, nektek se kell a szomszédba menni ami azt illeti. Bizony, van, hogy ti is olyanok vagytok mint egy matek feladat. Nehezen érthetőek, bonyolultak. Csak hozzátok nincs függvénytáblázat, ami tartalmazná a megoldáshoz szükséges képletet. 

Mi is sokat agyalunk azon, hogy vajon miért teszitek azt amit. Mert kerestek minket, szépen beszéltek, húzzátok előttünk a mézesmadzagot, aztán egyik pillanatról a másikra felszívódtok, úgy csináltok mintha nem is ismernénk egymást, netán lekezelően beszéltek velünk. Olyankor mi meg állunk, és nem értjük, hogy ezt most miért. Természetesen most jöhet mindenki azzal, hogy ezt a nők is megteszik számos alkalommal. Igen, nem is vitatkozom. De most ez rólatok szól. Igen, tudjuk, hogy ezer a dolgotok, bőven van mit tenni és ugye a haverok is ott vannak. De kérdem én: ez mind, és plusz mi, miért nem férünk el egy helyen? Nem kívánjuk mi, hogy 0-24 velünk foglalkozzatok, csak legalább a halvány jelét adjátok már a törődésnek. Nem kellenek ehhez nagy szavak, vagy puccos vacsorák. Csupán egy üzenet napközben, amiben érdeklődtök a hogylétünk felől, esetleg egy "csak azért írok, mert eszembe jutottál" üzi. Ez úgy gondolom nem megterhelő. 

Sőt, most jöhetsz azzal, hogy de ez nyálas, és te FÉRFI vagy. Igen, férfi. Nem kell mindig az a macho jelmez. Nem kell a páncél, meg az, hogy te mennyire kemény vagy. Egy férfi attól még férfi, mert ki meri mutatni az érdeklődését egy nő iránt. Sőt, ezt sokkal többre értékeljük, mint bármit. Örülünk a virágnak is, meg annak is ha kedveskedtek bármivel, viszont nem hiszem, hogy a Raffaello többet mond minden szónál. Tehát a keményet játsszátok a haveroknak, meg a konditeremben. Hiszen a legtöbbeteket bizony azért simán kenyérre lehet kenni, csak ti ezt nem szeretitek bevallani. Még magatoknak sem. 
 
Higgyétek el nem fogjuk sokáig tűrni azt, ha játszotok velünk és az érzéseinkkel. Az a bizonyos pohár be tud ám telni. Elegünk lesz abból, hogy köddé váltok, elegünk lesz az üres ígéretekből. Akkor meg majd kapkodhattok és szaladhattok a virágboltba a legszebb rózsáért. Amint már írtam: sokkal többet ér az egyenes, nyílt, őszinte beszéd.

A legtöbb nő igyekszik, hogy felkeltse az érdeklődéseteket, de bizony ez kemény munka. Sok helyen olvasni, hogy egy férfinek nincs másra szüksége, mint: kajára, piára, tévére és szexre. Aha. De azért az se gond, ha az ember lány csinos, és meg lehet vele jelenni bárhol, meg tud szólalni értelmesen és lehet villogni a haverok meg a világ előtt, hogy "ő az én csajom". Viszont képzeljétek el, hogy a legtöbb nő nem úgy születik, hogy úgy néz ki, mint aki most lépett ki a Cosmopolitan címlapjáról. Ebben munka van, és ezt mind nektek csináljuk. Jól esik a lelkünknek ha csinos ruhákba bújhatunk, és szép sminket készíthetünk magunknak, meg felvehetjük azt a lélegzetelállító cipőt, de mindezt megtehetnénk otthon is, ha csak a magunk kedvéért szórakoznánk. De nem. Felöltjük magunkra a díszruhát, hogy kilépjünk az utcára, ott pedig megforduljatok utánunk, megnézzetek minket. Amelyik nő ezt tagadja, az hazudik. Szóval, mi egy apró lépést már meg is tettünk felétek, ezt bizony illik viszonozni. Ja, és lehetőleg ne úgy, hogy utánunk fütyültök és megjegyzitek, hogy de jó bula/buksza/gádzsi/pipi és stb. Én kapásból hányok az ilyen "férfiaktól". Nem a piacon vagyunk kéremszépen. 

A mai világban miért ciki úriembernek lenni? Gáz, ha udvarias vagy? Egy percig se gondold. A haverok se szólhatnak semmit, nem cikizhetnek emiatt, sőt példát vehetnének rólad. Már, ha képes vagy kedves, udvarias FÉRFI lenni. Ezt mi nők nagyon tudjuk díjazni. 

Szóval Kedves Férfiak, tessék előkotorni a szebbik éneteket, és hasznát venni. Nem eltűnni, nem bunkózni, hanem adni valamit magatokból, és megmutatni ha éreztek valamit a kiszemelt hölgy iránt. Természetesen szívesen fogadjuk, ha ezt nem csupán egy-két randi erejéig alkalmazzátok, hanem akár hosszabb távon is. Ha le meritek venni a macho jelmezt, és nyitni felénk, akkor majd jöhet a kaja, a pia, a tévé és a szex is :)

A fentebb leírtak pedig nem szeretném, ha általánosítások lennének, így természetesen tisztelet a kivételnek (mert az mindig van)!!!




Képek forrása:  Channing1 , Channing2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése