2015. január 14., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Kedvenc gyerekkori könyv

Nos, ismét VKP szerda van, idén ez az első :) Ma a kedvenc gyerekkori könyvünk. Nekem ez annyiban módosul, hogy én a kedvenc gyerekkori mesefilmemről írnék, mivel könyvet nem tudok mondani. Nem voltam könyves kicsinek, nem volt esti mese sem. Viszont van egy nagy kedvenc mesém, amit a mai napig imádok, és egyszerűen nem tudnám megunni soha. Ez pedig:  

A dzsungel könyve



Imádtam/imádom ezt a mesét. Csodás a rajz, a szereplők is nagyon jók. Kedves kis történet, ami azért mondanivalót is rejt. Nem tudom van-e olyan ember aki nem látta? Ha van, akkor pótolja az elmaradást, nem fog csalódni, az tuti. Bár én elfogult vagyok :D A mai napig megvan VHS kazettán, és már rongyosra néztem. A mamáméknál néztem mindig, amikor még Pesten laktak. Aki ismeri a mesét, az gondolom azóta már dúdolja is, hogy "amíg van egy-két jó falat, s egy jó falat az csak akad, se bú se baj nem számít rá se ránts. Mert hiszen egy-két jó falat elűzi minden gondodat, mondd kívánhatsz-e többet, jobbat már?"
Balu, én de szeretlek! Jó, öreg Balu. :) A másik nagy kedvencem a meséből a végén a kislány amit énekel. Nekem is volt hasonló rózsaszín ruhám mint neki, és a hajamba is volt rózsaszín masni, hogy hasonlítsak rá. Persze mindezt fehér bőrrel és tejfölszőke hajjal kell elképzelni :D Szerintem én a szöveget is kívülről tudom, annyit néztem már. De egy biztos: az én gyerekem nem fog úgy felnőni, hogy ne lássa ezt a mesét. Ez kötelező lesz számára. 

Nem is értem a mai bugyuta, és ronda meséket hogy lehet nézni? Számomra felháborító, hogy mennyire csúnyák ezek a számítógéppel alkotott mesék. Már ebből a meséből is van egy ilyen verzió, és szerintem kegyetlen. A régi Disney mesék az igaziak. A gyönyörűen kidolgozott rajzok, és a szép történetek. A mai napig élnek, és nézik, szeretik az emberek. A mai mesék sehol nincsenek ezekhez képest, persze tisztelet a kivételnek. Nekünk le is van töltve a Disney kollekció, és bizony azokon fog felnőni a gyerekem. 

Na, de eltértem a tárgytól. Szóval ez az én legkedvencebb gyerekkori mesém, és ez már így is fog maradni, amíg élek. :)

Egy kis ízelítőt is adnék a történetem mellé annak, aki még netán nem látta, két videót is belinkelek. Nézzétek meg. Aki pedig látta már, annak talán újra kedvet adok a nézéshez. A youtube linkek alatt pedig elolvashatjátok a többiek történetét is ha szeretnétek. Ti szeretitek ezt a mesét? Nektek melyik a kedvencetek? 


Amíg van egy-két jó falat





Otthonom




Kép forrása: dzsungel könyve



A többiek története:

2 megjegyzés:

  1. Jaj én is nagyon szeretem ezt a mesét, én még sírok is rajta :) amikor Baluról azt hiszik, hogy meghalt a Shirkánnal való harcban, Bagira olyan aranyos volt :') Meg a végét is megkönnyezem, ahogy Maugli otthagyja a két öreget :) Nekem még a Lajcsi királyos dal is tetszik, youtube-on szoktam is néha hallgatni a Smash mouth számát :D erre gondolok: https://www.youtube.com/watch?v=kwdJ_Mg8Hp0

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy nem vagyok egyedül rajongó :) Igen a Lajcsi dala is nagy zene benne :D

      Törlés