2015. február 26., csütörtök

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Szülinapi kiadás :)

A VKP betöltötte az első évet! Szeretnék ezúton is Boldog Szülinapot kívánni a VKP-nak Szilvi! :)

Ma megengedett, hogy arról írjunk amiről akarunk. Nos, én egy apró motivációval készültem. Amint tudjátok hízókúrázok. Igen, a blog virtuális csapjából is ez folyik, de ez van ezt kell szeretni. A napokban pedig elgondolkodtam azon, hogy mennyi ember küzd súlyproblémákkal, azon belül is a fogyókúrás táborban vannak többen. Rengeteg oldalt olvasok ami edzéssel, étrenddel, egészséges életmóddal foglalkozik, mert én ezekből próbálom meg összerakni a hízókúrámhoz szükséges "tudást". Ezeken az oldalakon pedig százával jönnek szembe a fogyókúrás tippek, és persze azok az emberek is, akik kudarcot vallottak. 

Azokhoz szeretnék most szólni, akiknek nem segített a 90 napos, vagy káposzta diéta, vagy bármi ilyen "hókuszpókusz". Soha, de soha ne adjátok fel! 90 nap hosszúnak tűnhet, mégis 365 naphoz képest kevés. Én a másik oldalról beszélek, nekem a hízás nem megy. Lehet most nevetni fogsz, de ugyanolyan szenvedés nekem felszedni a kilókat, mint neked leadni. Nekem 2 hónap alatt sikerült 2 kilót híznom. 60 nap alatt. A 90 nap leteltével még mindig 2 kilónál tartottam. Sőt, tudod mit? 24 éves vagyok, és soha az életemben nem voltam még 50 kiló (!!!), soha! 24 év az hány nap? Tehát ezzel csak azt akartam éreztetni, hogy 90 nap nem biztos, hogy elegendő ahhoz, hogy elérd az álmodat. Küzdj tovább. Tornázz, mozogj, fuss, táncolj, akármi. Hidd el, hogy a mozgás fontos. Nehéz lesz az elején és fájni fog. Nekem is fáj. Mert bizony én is mozgok, hiába nem fogyózok. Izmos akarok lenni, nem egy nagy zsíros fánk.

Nem kell senkinek se bizonyítanod, hogy te 90 nap alatt ledobsz X kilót. Ha kell hozzá mind a 365 nap, akkor adj neki időt. Ne akard kockára tenni az egészségedet. Ha netán pedig mégis sikerül 90 nap alatt leadnod a felesleget, akkor se felejtsd el, hogy a 90 nap leteltével is folytatnod kell azt az utat, amire ráléptél. Vagyis, hogy figyelsz arra, hogy mit eszel, mennyit mozogsz. Ha nem vagy biztos magadban, vagy nem tudod melyik módszert válaszd, akkor nem szégyen segítséget kérni. Rengeteg szakember van, akik tudnak segíteni neked. Soha ne feledd, hogy nem vagy egyedül! Itt pedig nem feltétlen a mindenféle okoskodó emberre gondolok, akik osszák az észt neked, de azt se tudják miről.

Rengeteg ember él súlyproblémával. Itt vagyok én is, látod. Nekem se könnyű, és tisztában vagyok vele, hogy hosszú út áll előttem. De nem tűztem ki célként, hogy X nap alatt történjen csoda, hiszen a szervezetemnek is meg kell szoknia ezt az új életet. Nem akarom, hogy rámenjen az egészségem. Ezt tartsd te is mindig szem előtt, kérlek! Gyere, és tartsunk együtt ebben a harcban! Te indulsz az egyik oldalról, én a másikról, találkozzunk középen! :)






Kép forrása: kép

6 megjegyzés:

  1. Szeretem olvasni az erről szóló posztjaidat, mert az emberek többsége -néha én is- hajlamosak elfelejteni, hogy nem csak a hízékonyság lehet probléma valaki életében. Manapság a vékonyság az elfogadott és el tudom képzelni, hogy neked is csak legyintenek, hogy ugyan már, inkább örülj neki hogy nem kell fogyóznod. Szóval kitartás, és még sok ilyen motiváló posztot, mert biztos vagyok benne, hogy sokaknak adsz reményt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy mondod, rengetegen mondják, hogy nekem milyen jó, mert bármikor és bármennyi csokit megehetek. Ja, csak azt nem tudják, hogy nem a csokitól, meg a tábla szalonnától akarok meghízni. Ahogyan ők se a "csak salátát eszek"-től fognak lefogyni. Persze, lefogynak majd, meg tök betegek lesznek, arról nem beszélve, hogy utána meg egy-egy jóleső kajálás után csak úgy repülnek vissza a kilók. Az esetemben a Crohn betegséget már fel se hozom. Ez nekem nem mentség arra, hogy így nézzek ki. :D Ez mindenkinek a kis fejében dől el, hogy tesz valamit, vagy sír tovább a nutellás bödön fölött :D Köszönöm amúgy, nagyon örülök, hogy ilyen motiváló tud lenni amiket írok ezzel kapcsolatban :) Írni fogom folyamatosan, szóval nem lesz hiány ;)

      Törlés
    2. Igen, gondolom azt hiszik, hogy naphosszat tolod a táblacsokit meg a kiló tésztát magadba :D De jó is lenne ha így működne :) Csak az nem ad szép testet, mint ahogy fordítva a koplalás sem...
      Summa summarum, nem egyszerű egyik oldalnak sem, csak a vékonyakat nem veszik komolyan. Így tovább! :)

      Törlés
    3. Amúgy simán tudnám tolni ezeket tonna számra :D Viszont nem lehet, mert a Crohn se csípi, meg a fitness üzemmód se :D De azért nem vonom meg magam a földi jótól ;)

      Törlés
  2. Ez is egy teljesen korrekt és kedves bejegyzés lett (: Ebből nekem az látszik,hogy ahányan vagyunk annyiféle problémával küzdünk. Én is ismertem olyan embert akinek felszednie kellett a kilókat és nem leadnia. Sajnálom,hogy neked is nehezen megy!
    Viszont szépen leírtad a motivációt,imádtam (: S igazad is van: semmit nem kell siettetni, mindennek meg kell adni a maga idejét hogy kiteljesedjen. A fogyókúra mindenkinek más időtartamban hozza meg az eredményt,mert ugye sok félék vagyunk (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett :) Igazából én már megszoktam, hogy így nézek ki, mert mindig ilyen voltam. Viszont eddig nem törődtem vele, de már belátom, hogy ez butaság volt. Én nem fogadom el azt, hogy "ilyen alkat" vagyok. Nem, ez nem alkat kérdése, és nem törődöm ebbe bele. Szóval, felvettem a kesztyűt és megmutatom az eddigi 24 évemnek, hogy majd leszek én másmilyen alkat :D

      Törlés