2014. október 2., csütörtök

Változás

A változás nem mindig rossz. Miért lenne az? Vágj bele, ismerd meg. Amíg nem tudod milyen, ne alkoss róla véleményt. Honnan tudod, hogy rossz lesz? Hiszen nem is próbáltad. Nem is ismered.Az új dolgok kizökkentenek a monoton életből. Felkelsz, elmész dolgozni, alig várod, hogy leteljen a műszak. Aztán hazamész. Bekapcsolod a tv-t, felhívsz valakit a barátok közül, netán a családból. Vagy épp folytatsz egy pár mondatból álló eszmecserét a pároddal. Aztán kikapcsolódásképp belemerülsz egy kád forró vízbe. Majd lefekszel aludni. Reggel pedig minden kezdődik elölről. Na, milyen? Borzasztó izgalmas. De most viccet félretéve. 

Mikor jön valami új, valami változás, akkor be vagy pánikolva, hogy te jó ég, most mi lesz. Nem tudod mit tegyél. Vajon érdemes-e engedni, hogy ez a valami esetleg bekerüljön az életedbe, és netán fenekestül felforgassa? Naná, hogy érdemes. 
Mindig engedni kell. Változni és változtatni jó. Még akkor is, ha netán mégsem lenne szép a vége. Akkor is érdemes belevágni, ha netán fájni fog. De végre történt valami. Felpezsdített. Akár az egész, vagy akár csak az, hogy elkezdtél agyalni azon, hogy ezután mi fog következni, milyen lesz a holnap, és az azután. Ha egy kicsit is felfrissül tőle az életed, akkor már megérte. Ki tudja, még jó is lehet a vége. 
Lehet ez lesz a legmerészebb vállalkozásod, de lehet most leszel csak igazán boldog. Ne aggódj a holnapon. Legyen a most a lényeg. Nem véletlen jött. Dolga van veled. Talán tanítani fog valamire. vagy esetleg mosolyt csal az arcodra. A boldogságra mindenkinek szüksége van. Neked is. 
Ha pedig nem hagyod, hogy jöjjön és adjon valamit, akkor azt utána lehet egész életedben bánhatod. 
Mindig te döntesz. Merj lépni, kérlek. Hidd el nem lesz olyan, hogy nem történik majd semmi a végén. Meg fog változni valami. Talán ez lesz a legjobb és legszebb változás az utad során. Nem tudhatod. Próbáld meg, és akkor ki fog derülni. Minden, ami vele járt, ami változott. Csak indulj. Engedd, hogy jöjjön, és tegye a dolgát. A végén pedig dőlj hátra és nézd végig mit alkotott. 
Sok szerencsét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése